UJRAT TERMALE BENJE

Vendet per tu vizituar

~ Fshati Benje

~ Ujerat Termale

Karakteristikat e shtegut

~ Gjatesia: 31Km

~ Kohezgjatja: Dite e plote

~ Perjudha: Te gjithe vitit

~ Leveli: I lehte

Pershkrimi

Eshte nje udhetim i lehte dhe relaksues gjate gjithe dites,ndoshta me shume ciklizem sesa biking malor, por i ka te gjitha ; ciklizem, disa ngjitje te pjerreta ne rruge me cakull, kulture, plus nje banje ne ujerat termale! Niseni nga Hoteli (Qyteti i Permet) dhe mund te merni rrugen me asfaslt(anen tjeter te lumit) drejt fshatit Petran ose rrugen me cakull qe ju con ne po te njejtin fshat, ku nje tabele tregon drejtimin e fshatit Benje /ujrat termale. Pas disa kilometrash , ne nje cep te mbrehte, nje kthese ne te majte ju fut, duke kaluar mbi nje ure te vogel, ne nje rruge per makina 4×4. Rruga qe karakterizohet nga shkembinj dhe disi ngjitje mjafte te pjerreta, eshte e shkurter dhe ju cone ne fshatin Benje , i cili eshte i vendosur ne lartesin mesatare te malit dhe ka plote shtepi te vjtera dhe nje kishe shume te bukur prej guri . Pase kesaj pjesa kulturore -shume e vlefshme-shkoni ne drejtimun e ujrave termale : kthehuni ne rrugen e asfaltuar , dhe vazhdoni pedalimin ne rrugen me asfalt dhe per pak minuta, do te gjendeni tek vaskat natyrore te ujrave termale ku mund te beni nje banje relaksuese. Ky udhetim mund te kryhet ne cdo periudhe te vitit! Pas nje dite te mbrekullueshme ne natyre ju mund te ktheheni ne qytetin e Permetit (Hotel) duke ndjekur te njejten rruge. Ju mund te gjeni uje/supermarket dhe madje disa restorante te kendeshme pergjate rruges, keshtuqe nuk kini per per te mare me vete shume gjera.

BENJE – THERMAL SPRINGS

Place to visit

~Benje village

~Thermal springs

Path’s characteristics

~Length: 31 Km

~Duration Raund trip; full day

~Period: All year araund

~Level: Easy

Description

An easy and relaxet full day tour, maybe more cycling than mountain biking, but it has it all: cycling some biking , culture , plua a swim in a natural hot spring ! From Hotel( in Permet) you can go either over asphalt or natyral track (other side of the river) to Petran , from where you take a new asphalt road towards benje/thermal springs.After some kilometres, in a sharp corner, a turn-of to the left takes you over a small bridge and onto 4×4 track. Rocky and some sections very steep, this not very long road takes you the village of Benje , nestled onto the mountain, full of old hauses and with a superb stone church. After this cultural part-very much worth it-we going for the hot-springs: back dawn to the asphalt road, a bit further on it, and soon you’ll find yourself fully relaxed in the natural warm water. Any time of the year! After a great day out you take the same way back to Permet(in hotel). You find water/minimarket and even some good restaurants along the tour, so no must to carry much with you.

LEAVE A COMMENT